Blog

11. nov, 2016

Ik had al een blog geschreven over het wachten terwijl je aan het werk bent. Terwijl ik dit typ ben ik ook weer aan het wachten. Het is nu 12.02 uur en om 11.30 uur zou er een overleg beginnen.

Wat is dat toch met mensen dat ze het normaal zijn gaan vinden om je te laten wachten? Ik heb ook wat zaken met duitsers gedaan. Dit zijn nog altijd netjes op tijd. Als je daar 10 minuten te laat bent voor een vergadering bellen ze je op omdat ze bang zijn dat er iets met je gebeurd is. Auto ongeluk ofzo. In Nederland is mensen laten wachten normaal geworden. Dat ik wat geïrriteerd ben over het wachten op collega’s word als vreemd gezien, je bent een zeur als je er wat van zegt. Wat vinden jullie? Is het normaal om altijd maar te laat te zijn?

Volgens mij is het best aardig om eens uit te rekenen wat deze houding kost voor het bedrijfsleven. Ik heb 4 dagen geleden eens snel zitten rekenen. We hadden een vergadering met 20 man die doordat 2 mensen te laat waren een half uur laten begon. Nog even snel wat op je computer doen kan alleen als mensen van te voren al aangeven dat ze een half uur te laat zijn, maar dat hadden deze heren niet gedaan. Er hebben dus 18 mensen een half uur niet gebruikt om dingen voor werk te doen. Dat kost 9 uur en daarmee meer dan een volledige dag. En dat was slechts 1 meeting van 1 dag. Zo zijn er vrij veel.

Zo, ik geloof dat ik dit even kwijt wou. Hiermee heb ik jullie tijd ook weer voor een paar minuten gebruikt. Dan ga ik maar weer verder met naar buiten kijken.

 

Lieve

10. nov, 2016

Iedereen die ik ken kan beamen dat ik meestal wat chaotisch ben. Niet heel storend, maar ik heb meestal 2 glazen drinken omdat ik er 1 in de keuken had staan die ik vergeten was en als ik mijn telefoon in mijn broekzak heb kan ik er het hele huis voor over hoop halen omdat ik hem kwijt ben.

Ik denk dat iedereen dit wel herkent en het wordt als normaal gezien voor mensen met een technisch beroep. Op mijn werk zie ik niet anders dan mensen die iets kwijt zijn.

Met deze chaos kon ik best leven. Alleen ben ik sinds een jaar vrij zwaar aan de medicijnen en sinds die ben ik echt alles de hele dag kwijt. Even om een beeld te geven: aansteker, afstansbediening, telefoon, weer mijn aansteker, Ipod, schaar, en weer mijn aansteker etc etc etc.

Mijn aansteker ben ik zo vaak kwijt dat ik er minder van ben gaan roken. Dat is dan toch een positieve kant van alles kwijt zijn. Maar als je in de parkeergarage staat en het kaartje om te betalen niet meer terug kan vinden kan je er al snel niet meer om lachen.

Wat zijn jullie vaak kwijt?

 

Lieve

8. nov, 2016

De foto's die ik snel even ergens bij zetn (zoals net de foto's van kaarten) zijn meestal niet heel goed omdat ik van mijn werk een Blackberry heb. Helaas zijn de foto capasiteiten van een blackberry niet heel erg goed. Ik zal proberen foto's die meer detail moeten hebben even met een gewone camera te maken.

 

Lieve

8. nov, 2016

Zelfs nog de energie gevonden om een aantal condoleance kaarten te maken.

8. nov, 2016

Kerstkaart serie 2