27. okt, 2016

Gezin

Je hebt tegenwoordig zo veel vormen van gezinnen dat volgens mij elke mogelijke combinatie van mensen een gezin kan zijn. Ik vind dat geweldig. Bijna als een journalist probeer ik de verschillende gezins vormen uit te pluizen. Even zonder daar exacte cijfers van te hebben denk ik dat de meest voorkomende gezinsvormen toch het klassieke gezin, waarbij een man en vrouw samen 2 kinderen hebben, en het eenouder gezin zijn.

Ik denk in ieder geval zeker te weten dat de gezinsvorm zoals wij die thuis hebben redelijk bijzonder is. Ik ga het proberen hier de basis uit te leggen van hoe ons gezin in elkaar zit. Hoe dat verder werkt kom ik in volgende blogs nog wel op terug.

Al 6 jaar ben ik getrouwd met man lief. Toen we elkaar leerde kennen hebben we de beslissing genomen om niet met z'n 2 te willen wonen. Ondertussen zijn we al ruim 11 jaar bij elkaar en dat bevalt ons op deze manier prima. Iets meer als een jaar geleden hebben we een lesbisch stel ontmoet waar we gelijk een klik mee hadden. Vanaf het eerste moment hebben we alles gelijk met z’n 4e gedaan en dat is nog steeds zo. Na een half jaar hebben we de beslissing genomen om ook op lange termijn met elkaar verder te willen. Toen we deze beslissing hadden genomen zijn we ook met z’n 4e samen gaan wonen. Hierdoor bestaat ons huishouden nu uit 4 personen, 1 hond en 2 katten. Een druk huis dus. Dit bevalt ons heel erg goed. Er is in onze ogen nog maar 1 ding wat mist en dat is een kind. Man lief en ik proberen al tijden een kind te krijgen en zijn nu het pad met een draagmoeder in geslagen. Hier zal ik in latere blogs nog wel op terug komen. 

Ik hoop dat jullie een beetje een beeld hebben van ons huishouden zo.

Lieve

P.S. Blogs over het traject om kinderen te krijgen heb ik in een andere tapblad gezet voor wie hier meer over wil weten.