8. nov, 2016

Een weekend Kreado en bezoek

Het was weer eens een druk weekend. Zaterdag ben ik met mijn schoonmoeder naar de Kreado geweest. Voor de geruststelling: We waren niet de enige. Ongelofelijk wat was het druk. Het lijkt wel of de Kreado elk jaar groter wordt, maar ook elk jaar drukker. Het was nu zo druk dat je haast niet meer met goed fatsoen bij de kraampjes kon komen. Gelukkig is het toch nog gelukt de spullen die ik voor ons winkeltje nodig had te kopen. De kerstmarkt komt wel heel snel dichter bij en daarbij begint mijn werk ook weer druk te worden. De komende 3 weken worden weken van heel veel werken en ondertussen proberen het huishouden op orde te houden en ten slotte dingen maken die we nodig hebben voor de kerstmarkt. Ik ben allemaal leuke kerstkaarten aan het maken en ondertussen heb ik toffee’s op staan. We hebben een grote marktkraam. Dus het zal wel een maand worden waarbij het fijn is als er wat meer uren in een dag zitten. Bij thuiskomst van de Kreado lekker chinees besteld. Ik had geen kracht meer om te gaan koken. Het is jammer dat na een ziekbed van een jaar nog steeds  de pijn in mijn buik niet weg is. En als ik dan zo’n drukke dag gehad heb speelt het weer erg op. We zouden met z’n 7e eten; mijn schoonmoeder, zwager, Man lief, Vriend S, en de meisjes (die deel van ons gezin zijn). Het was optimistisch om te denken dat dit ook daadwerkelijk zou lukken. Man lief moest zaterdag werken en belde rond etenstijd op dat het laat zou gaan worden en vriend S was zoals gewoonlijk te laat. Samen met meisje E had ik al een gok gedaan naar de aankomst tijd van vriend S. Hij zou om half 5 bij ons zijn. We hadden uitgerekend dat hij meestal 3 uur te laat is en het dus wel half 8 zou worden. Je zou dit pessimistisch kunnen noemen, maar vriend S kwam 5 voor half 8 binnen lopen. Hij moest nog wel eten. Dit hadden we al wel gedaan, maar ik had bij het bestellen er rekening mee gehouden dat zowel hij als Man lief nog moesten eten. Er was dus meer dan genoeg. Gelukkig maar, want de beide mannen waren uitgehongerd.

Zondag verliep best rustig, samen met meisje E bezig geweest met de kerstmarkt en ons online winkeltje. Die hebben we pas online gezet en er missen nog erg veel artikelen, maar met wat tijd komt alles er in. We proberen met de winkel verschillende dingen te doen, handgemaakte spullen verkopen, maar ook spullen om zelf dingen hand te maken. We gaan dus ook broodmix, pizzabodemmix en koekjes mix verkopen, maar ook pakketen om zelf kerstkaarten te maken en pakketen voor het zelf maken van verjaardagsslingers. We gaan wel zien of dit een beetje gaat lopen. Ik hoop het wel. Niet alleen voor mezelf, maar voor meisje E is het erg moeilijk om dagelijks op een kantoor te werken en we hopen dat ze hier toch wat geld mee kan verdienen. Dat is goed voor haar eigen waarde en dat vinden we hier allemaal erg belangrijk.

Zondag middag kregen we nog wel bezoek. J kwam op bezoek. Hij is een vriend van de meisjes en ik kende hem nog niet. Al mijn hele leven vind ik nieuwe mensen ontmoeten lastig. Ik wordt heel erg onrustig voor dat iemand komt. Als hij eenmaal binnen is, is er normaal gesproken niets meer aan de hand, maar dat ging zondag even anders. Ik was voor het bezoek wat gestressed en deze stress schoot gelijk door naar mijn buik. Dat zorgde ervoor dat ik de hele avond veel pijn had en niet een erg goede gastvrouw kon zijn. Gelukkig zijn we hier met z’n 4e en worden dat soort dingen goed opgevangen door de rest, maar ik baalde er wel goed van.

Wat zijn dingen waar jullie van in de stress raken?

Lieve