11. nov, 2016

Wachten, wachten en nog eens wachten.

Ik had al een blog geschreven over het wachten terwijl je aan het werk bent. Terwijl ik dit typ ben ik ook weer aan het wachten. Het is nu 12.02 uur en om 11.30 uur zou er een overleg beginnen.

Wat is dat toch met mensen dat ze het normaal zijn gaan vinden om je te laten wachten? Ik heb ook wat zaken met duitsers gedaan. Dit zijn nog altijd netjes op tijd. Als je daar 10 minuten te laat bent voor een vergadering bellen ze je op omdat ze bang zijn dat er iets met je gebeurd is. Auto ongeluk ofzo. In Nederland is mensen laten wachten normaal geworden. Dat ik wat geïrriteerd ben over het wachten op collega’s word als vreemd gezien, je bent een zeur als je er wat van zegt. Wat vinden jullie? Is het normaal om altijd maar te laat te zijn?

Volgens mij is het best aardig om eens uit te rekenen wat deze houding kost voor het bedrijfsleven. Ik heb 4 dagen geleden eens snel zitten rekenen. We hadden een vergadering met 20 man die doordat 2 mensen te laat waren een half uur laten begon. Nog even snel wat op je computer doen kan alleen als mensen van te voren al aangeven dat ze een half uur te laat zijn, maar dat hadden deze heren niet gedaan. Er hebben dus 18 mensen een half uur niet gebruikt om dingen voor werk te doen. Dat kost 9 uur en daarmee meer dan een volledige dag. En dat was slechts 1 meeting van 1 dag. Zo zijn er vrij veel.

Zo, ik geloof dat ik dit even kwijt wou. Hiermee heb ik jullie tijd ook weer voor een paar minuten gebruikt. Dan ga ik maar weer verder met naar buiten kijken.

 

Lieve