27. okt, 2016

Stap 1: Naar de huisarts

Zo'n 3 jaar geleden begonnen bij ons de kriebels om een kindje te krijgen zo sterk te worden dat we besloten hebben hier wat mee te doen. Ik ben iemand die bij alles gelijk het internet op duikt en dan lees je allemaal verhalen dat vrouwen de eerste of tweede poging al zwanger zijn. Ik weet niet of dit bij veel vrouwen ook echt zo is, maar bij ons niet. 

Al snel zegt je gevoel dat dit niet goed gaat en dat je als je kinderen wil krijgen tocg even langs de dokter moet. Helaas moet je echter een jaar proberen voordat je naar de dokter kan.

En daar zit je dan met je huisarts over je seks leven te praten. Hoe vaak doet U het? Op welke momenten? Ik snap dat het allemaal heel belangrijke vragen zijn, maar toch niet de dingen die je graag met een ander bespreekt. We moeten even bloedprikken en dat was de kans heel groot dat ik een pilletje met hormonen zou krijgen en het weer goed zou gaan.

Ondertussen waren we al 4 jaar getrouwd en hoe modern we ons dan allemaal ook vinden, als je 4 jaar getrouwd bent mogen mensen schijnbaar aan je vragen waarom je nog geen kinderen hebt. aangezien je de vragen niet kan tegenhouden zal je een goed antwoord moeten bedenken. Ik heb er toen voor gekozen om eerlijk te zijn en uit te leggen dat het bij ons niet zo makkelijk gaat. Het is dan wel leuk om mensen die dit soort vragen stellen heel erg te zien schrikken als ze dat handwoord krijgen. 

Ik heb ondertussen ook aan de lijfe ondervonden wat ja dan als reactie krijgt. Schijnbaar ben ik de enige die de zin: "ach zonder kinderen wordt je ook wel gelukkig" tenenkrommend vind. Ik ben dan echt geneigd om te gaan schreeuwen dat ik samen met man lief heel erg gelukkig ben. Dat ik vind dat je samen gelukkig moet zijn als je nadenkt over kinderen krijgen en zo no wel meer wat er op zo'n moment door mijn hoofd gaat.

Maar goed een bloedtest dus, helaas in het bloed was niets te vinden. Dan krijg je de keuze: nog een paar manden zelf verder aanmodderen of op naar het ziekenhuis. Aangezien 12 maanden aanmodderen nog geen effect had gehad hadden we de moet wel opgegeven om het nog zelf voor elkaar te krijgen. Dus kregen we een verwijsbrief mee en op naar het ziekenhuis

Lieve