27. okt, 2016

Stap 2: De eerste keer in het ziekenhuis

En daar ga je dan, met z'n 2e voor de eerste keer naar het ziekenhuis. Aanmelden, wachtkamer en dan de gynaecoloog. Weer alle vragen die de huisarts ook al stelde. Ik heb geloof ik nog nooit zo veel over mijn seks lever gesproken als die weken. Ook de gynecoloog vind dat er een probleem is. En we gaan weer verder met onderzoeken. Bloed, sperma, en foto’s van de baarmoeder. Ok daar gaan we weer, bloed laten prikken en een potje ingeleverd. En dan nog de foto’s van de baarmoeder. Even snel op het internet gekeken wat andere vrouwen van die foto’s vonden.

Hmm, de contrast vloeistof die je baarmoeder en eilijders in moet schijnt pijnlijk te zijn. Maar goed het moet toch gebeuren. Compleet gespannen op naar het ziekenhuis. Al trillend zat ik in de wachtkamer> ik ben echt geen held met dit soort dingen. Het werd later en later, maar goed ik moet het eerste ziekenhuis nog meemaken wat precies volgens planning werkt. Na een uurtje wachten kwam er dan eindelijk een zuster aan. Nog een keer diep ademhalen en we konden beginnen dacht ik. Maar helaas het apparaat was kapot en ik moest over 2 dagen maar terug komen. Helaas zou 2 dagen wachten te laat in mijn cyclus zijn. Dus dan maar weer een maand wachten.

Na een maand idd weer terug naar het ziekenhuis voor de contrastvloeistof. En het internet had niet gelogen, het deed echt vreselijk veel pijn, maar goed 20 minuten en dan is het weer over.

Alle onderzoeken achter de rug en op naar de gynaecoloog voor de uitslag. Goed nieuws. Helaas niets gevonden, dus oplossen konden ze het niet, maar dus ook niet iets ernstigs aan de hand. En nu? We kregen weer 2 opties, nog een tijdje zelf proberen of IUI.

Hierbij de wat is uitleg van IUI volgens www.inf-site.nl

WAT IS IUI?

 

Dit is een behandeling waarbij bewerkt zaad van de eigen partner in de baarmoederholte wordt gebracht. Deze behandeling wordt ook wel KIE genoemd, wat staat voor Kunstmatige Inseminatie van de Eigen partner. Dit in tegenstelling tot KID, wat Kunstmatige Inseminatie van Donor betekent.

 

We hebben toen gelijk voor IUI gekozen en zijn daar mee aan de gang gegaan.

Lieve