2. nov, 2016

Amerika

Ik sla even een stuk over in ons traject naar kinderen. Ik zal de tussen liggende tijd nog wel een keer beschrijven, maar er gebeurt nu zo veel dat ik heel graag eerst wil vertellen waar we mee bezig zijn.

We zijn bezig met een traject voor een draagmoeder in Amerika. Dit is een complex proces waar ik jullie graag stap voor stap in mee wil nemen. We hebben ons tot nu toe voorbereid door in Nederland te praten met andere stellen die dit traject al hebben doorlopen en met een advokaat die hierin gespecialiseerd is. Een paar dagen geleden hebben we ons bij een bureau ingeschreven in Amerika wat dat kan regelen.

Pas als je hier mee begint merk je wat een complex proces dit is. Ten eerste is het gebruiken van een draagmoeder in Amerika in Nederland niet verboden, maar er zitten wel wat juridische haken en ogen aan. In Nederland is het niet toegestaan om comercieel draagmoeder te zijn of een bureau te beginnen wat dit regelt, Wij doen geen van deze dingen dus is dat voor ons geen probleem. Je kan in meerdere landen terecht voor een draagmoeder. Hier vallen onder andere ook India en Oekraine onder. Helaas blijkt dat kinderen van draagmoeders in deze landen problemen krijgen in Nederland omdat het juridische systeem van die landen niet aansluit met Nederland. Het lijken dus wel goedkopere opties, maar dat valt op lange termijn nog al eens tegen. In Amerika zijn een aantal staten waarvan het juridische proces van een draagmoeder aansluit bij de Nederlandse wetgeving zodat je je kind ook zonder problemen mee kan nemen naar Nederland. 

Hoe we de keuze voor een bureau in Amerika hebben gemaakt zal ik in een latere blog nog nog een keer uitlegan.

Omdat we ons een paar dagen geleden hebben ingeschreven en zo'n bureau commercieel werkt gaan de dingen nu opeens heel snel. We hebben alle paieren die we moeten ondertekenen, financiele en juridische papieren. Verder hebben de heel veel vragenlijsten in moeten vullen. ik ben dan altijd weer verbast over de gegevens die ze allemaal nodi hebben. Even een klein voorbeeld:

Mijn gewicht, hoe lang we al in ons huidige huis wonen, of we het bureau aan andere zouden aanbevelen (hoe kan je dat van te voren al zeggen), of we geen drugs dealers zijn etc. etc en dat dan pagina naar pagina, Ook moesten we een essay schrijven over wie we zijn en welke hobbies we hebben. Dit blijf ik altijd moeilijk vinden. Ik vind het bij een solicitatie gesprek al moeilijk om mezelf te verkopen, maar als je dan zo'n document invult, wat zo belangrijk is, dan wordt het nog veel moeilijker, Ik hoop maar dat we alles hebben ingevult en opgescheven zoals ze het willen hebben. Nu nog even de goede foto's opzoeken en erbij plakken. Dan kunnen de vragenlijsten opgestuurd worden. Ikben echt heel zenuwachtige voor de hoe nu verder. Ik hoop echt dat ze snel een draagmoeder kunnen vinden. En dan snel verder.

Als er toruwens mensen zijn die meer info willen hebben over dit traiect kan je altijd even reageren op de blog.

Heeft iemand dit al een keer zelf meegemaakt?

Lieve