8. nov, 2016

De eerste stappen naar Amerika

Nu gaat het Amerika avontuur dan echt beginnen. Komende donderdag avond hebben we ons eerste Skipe gesprek met het bureau dat we hebben uitgekozen. Ik vind het wel erg spannend. Er zijn niet zo veel mensen die dit traject doorlopen en daardoor is het moeilijk om mensen te vinden om hierover te praten. Ik moet voor donderdag ook zelf nog alle documenten, zoals het contract en de betaal afspraken, doorlezen en kijken of we het hiermee eens zijn.

Ik ben erg bang dingen over het hoofd te zien, maar ik zal toch op mijn eigen oordeel en dat van Man lief moeten vertrouwen. Ik heb normaal best veel zelfvertrouwen, maar ik geloof dat ik dat hierin nog moet gaan krijgen.

Globaal naar de cijfers kijken is te zien da dit tussen de 100.000 en 150.000 euro gaat kosten. Het blijft wel een dure optie. We hebben eerder ook adoptie overwogen. Dit is dan wel goedkoper, maar via deze weg hebben we nog kans op een genetisch eigen kind.  

Het bureau waar we mee gaan samenwerken om deze droom te proberen te realiseren hebben we zo objectief mogelijk gemaakt. Naast het bureau moet je ook een IVF kliniek kiezen. Deze 2 keuzes hebben we in 1 keer gemaakt. Op de website van manhavingbabys staan van veel bureaus en klinieken de rating die klanten er aan gegevens hebben. Ook is er van alle organisaties ook een rapport te vinden waar o.a. gegevens over de gemiddelde doorlooptijd en de gemiddelde kosten te vinden zijn.

We hebben op basis van deze gegevens een IVF kliniek uitgezocht waar de mensen tevrede over waren en wij op basis van verhalen ook een goed gevoel bij hebben. Daarna hebben we gekeken welke organisaties veel met deze kliniek samenwerken. Daaruit hielden we 3 bureaus over. Deze 3 bureaus hebben we verder vergeleken op afstand van de kliniek. Dit hebben we gedaan omdat het een lastig traject is vanuit Nederland en dan willen we niet in Amerika ook nog eens in het oosten en westen moeten zijn. Daar bleef 1 organisatie uit over en daar is ne het volledig doorlezen van het rapport onze keuze op gevallen. Verder hebben we nog een aantal kriteria waar het bureau aan moet voldoen voor ons. Zo willen we alleen met een bureau werken dat al ervaring heeft met mensen die uit Nederland dit traject doorlopen. Ze hebben dan ook meer ervaring met de verschillen tussen de Amerikaanse en Nederlandse wetgeving. Ook willen we dat het een grote organisatie is zodat het proces professioneel begeleid kan worden. Als laatste hebben we naar de gemiddelde prijzen van de bureaus gekeken en hebben we de bureaus de uitschieters naar boven en beneden hebben ook geschrapt. De prijzen bij de meeste bureaus liggen vrij dicht op elkaar. Dan voelt het voor ons vreemd als een bureau dan opeens zegt dat het hele traject bij hun voor de helft van het geld kan.

 

Ik zal na ons gesprek donderdag nog verder uitweiden over het bureau dat we hebben gekozen.

 

Lieve