Recepten

3. nov, 2016

Man life is altijd al gek geweest op sinassnippers. Al vind hij dat niemand de goede verkoopt, want de duurdere zijn het lekkerst, maar die zijn met melk chocolade en hij wil ze het liefst met puur. Al met al genoeg rede om ze zelf maar eens te gaan maken.

Ik had verwacht dat dit best nog ingewikkeld zou kunnen zijn, maar dat viel erg mee en het lukte ook de eerste keer al. Voor iedereen die dit ook wil proberen hierbij het recept.

  • 3 grote handsinaasappels
  • Pure chocolade (of melk als je dat lekkerder vind)
  • Keukenstroop (de ouderwetse stoop in een pot)
  • Kristal suiker

Snij van de sinaasappels de boven en onderkant af, snij de vervolgens in 4 stukken en haal met een mesje het vruchtvlees eruit. Laat de witte binnenkant wel aan de schil zitten.

Snij de schil in reepjes van ongeveer 0,5 centimeter.

Zet een pan met water op, als deze kookt leg dan de stukken sinaasappelschil in de pan en laat de schillen voor 12 minuten zachtjes meekoken.

Als de schillen gekookt zijn spoel ze dan goed af met koud water.

Zet in dezelfde pan 200 ml water, 200 gram suiker en 0,5 eetlepel stroop op en laat dit al roerend zachtjes aan de kook komen. Als alle suiker is opgelost voeg de sinaasappel schillen toe en laat deze 15 minuten in het suikermengel meekoken.

Na 15 minuten giet de pan af en laar de schillen op een rooster 4 uur drogen.

Na 4 uur smelt de chocolade  au bain marie en dompel de schillen hier een voor 1 in onder. Laat de schillen op een bakpapier liggen tot de chocolade is afgekoeld. Dit laatste lukt mij niet zo goed omdat Man lief de sinaassippers naar me stond op te eten zodra ze uit de chocolade kwamen. 

2. nov, 2016

Ik heb afgelopen dagen toffe's gemaakt voor in de kerstkraam waar ons winkeltje in december zal staan. Ik zal jullie het recept niet onthouden. Voor het zelf maken van toffee heb je nodig:

Blikje zoete gecondenseerde melk

2 eetlepels boter.

verwarm in een pan met dikke bodem de melk met de boter. Blijf er rustig in roeren tot en een lichte caramel kleur is. Op dat moment kan je er dingen aan toevoegen. Ik vind grof zeezout lekker in toffee's, maar vanille, of kandij suiker kan ook. Meng het dan nog een keer goed. Nu is je toffee klaar. Laar het op een bakpapiertje afkoelen en maak er snoepjes van. Ik verpak de snoepjes altijd per stuk nog in een klein bakpapiertje. Het ziet en niet alleen heel leuk uit, maar voorkomt ook da de toffee aan elkaar plakt. Als de toffee te zacht is om te verpakken helt het om deze in de koelkast te leggen voor een half uurtje.