2. nov, 2016

Toffee's met zout

Ik heb afgelopen dagen toffe's gemaakt voor in de kerstkraam waar ons winkeltje in december zal staan. Ik zal jullie het recept niet onthouden. Voor het zelf maken van toffee heb je nodig:

Blikje zoete gecondenseerde melk

2 eetlepels boter.

verwarm in een pan met dikke bodem de melk met de boter. Blijf er rustig in roeren tot en een lichte caramel kleur is. Op dat moment kan je er dingen aan toevoegen. Ik vind grof zeezout lekker in toffee's, maar vanille, of kandij suiker kan ook. Meng het dan nog een keer goed. Nu is je toffee klaar. Laar het op een bakpapiertje afkoelen en maak er snoepjes van. Ik verpak de snoepjes altijd per stuk nog in een klein bakpapiertje. Het ziet en niet alleen heel leuk uit, maar voorkomt ook da de toffee aan elkaar plakt. Als de toffee te zacht is om te verpakken helt het om deze in de koelkast te leggen voor een half uurtje.