3. nov, 2016

Sinassnippers

Man life is altijd al gek geweest op sinassnippers. Al vind hij dat niemand de goede verkoopt, want de duurdere zijn het lekkerst, maar die zijn met melk chocolade en hij wil ze het liefst met puur. Al met al genoeg rede om ze zelf maar eens te gaan maken.

Ik had verwacht dat dit best nog ingewikkeld zou kunnen zijn, maar dat viel erg mee en het lukte ook de eerste keer al. Voor iedereen die dit ook wil proberen hierbij het recept.

  • 3 grote handsinaasappels
  • Pure chocolade (of melk als je dat lekkerder vind)
  • Keukenstroop (de ouderwetse stoop in een pot)
  • Kristal suiker

Snij van de sinaasappels de boven en onderkant af, snij de vervolgens in 4 stukken en haal met een mesje het vruchtvlees eruit. Laat de witte binnenkant wel aan de schil zitten.

Snij de schil in reepjes van ongeveer 0,5 centimeter.

Zet een pan met water op, als deze kookt leg dan de stukken sinaasappelschil in de pan en laat de schillen voor 12 minuten zachtjes meekoken.

Als de schillen gekookt zijn spoel ze dan goed af met koud water.

Zet in dezelfde pan 200 ml water, 200 gram suiker en 0,5 eetlepel stroop op en laat dit al roerend zachtjes aan de kook komen. Als alle suiker is opgelost voeg de sinaasappel schillen toe en laat deze 15 minuten in het suikermengel meekoken.

Na 15 minuten giet de pan af en laar de schillen op een rooster 4 uur drogen.

Na 4 uur smelt de chocolade  au bain marie en dompel de schillen hier een voor 1 in onder. Laat de schillen op een bakpapier liggen tot de chocolade is afgekoeld. Dit laatste lukt mij niet zo goed omdat Man lief de sinaassippers naar me stond op te eten zodra ze uit de chocolade kwamen.